Kiss Ferenc Általános Iskola

Ásotthalom

 
 
line decor
  
line decor
 
 
 
 


 
 TIOP 1.1.1.

 

Lassan végéhez közeledik az a nagy beruházás, amely az ásotthalmi és az öttömösi általános iskolában valósul meg. A Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program (röviden TIOP 1.1.1.) első számú prioritásként kezeli az oktatási  infrastruktúra fejlesztését.
A kiemelt célja az iskolai rendszerű oktatás informatikai fejlesztése, az úgynevezett „intelligens iskola” létrehozása. A fejlesztés minden közoktatási intézmény számára biztosítja az informatikai eszközöket, melyek nélkülözhetetlen feltételei a kompetencia alapú oktatás továbbfejlesztésének.
A pályázati támogatás 15.442.000.-Ft, s ez a fejlesztés önerő nélkül, 100 %-os támogatással valósult meg.
Az új, 27 db számítógéppel berendeztük, lecseréltük az informatika szaktanterem  elavult gépeit, de a régi  gépeket sem dobtuk ki, mert a lekerültek  az alsósokhoz, gyakorlásra, az oktató szoftverek használatára.
A pályázatból megvásárlására került még 4 interaktív tábla laptoppal és projektorral, internet elérhetőséggel. Ez a jelenlegi legmodernebb technika, melyek a kémia, a történelem, a biológia és a nyelvi labor eszközellátását javítják.
Kíváncsian várjuk, mi mindenre  fogjuk tudni használni a szavazócsomagot, amely lehetővé teszi, hogy néhány perc alatt lefeleltessük az egész osztályt a tanult tananyagból.
Mivel  ebben a tanévben még Öttömössel  intézményfenntartó társulásban működünk, így természetesen -  tanulólétszámunknak   megfelelő arányban – ők is részesültek a pályázatból.
8 számítógép és 3 interaktív tábla fogja segíteni, hogy az öttömösi gyerekek is modern informatikai eszközök segítségévek sajátítsák el a tananyagot, s szerezzenek új ismerteket.
A két iskola nevelőtestülete közös továbbképzésen ismerkedik az új „táblák” használatával, s így még a tanév vége előtt kipróbálásra kerülnek ezek az új eszközök.
Terveink szerint 2011. június 6-án 8.00 órától tartjuk az ünnepélyes  átadást, melyre ezúttal is szeretettel meghívjuk Ásotthalom minden oktatás iránt érdeklődő lakosát!

                                                                                              Rutainé Fodor Edit

 

Közreműködő Szervezet:
ESZA Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft.
1134 Budapest, Váci út 45. C épület
Telefon: +36-1/273-4250
E-mail: eutamogatas@esza.hu
Web: http://www.esza.hu